
سیستم جامع پزشک هوشمند مجازی تریتا
با گسترش فضای مجازی و فعالیتهای مربوطه در حوزه شبکه جهانی و تاثیر بسیار بالای آن در عوام جامعه بر آن شدیم تا سامانهای را به قلم آوریم که قابلیت آن را داشته باشد که اطلاعات پزشکی را در سمت دنیای مجازی سوق دهد تا سلامت افراد را ارتقا دهد.
جهت بررسی دقیقتر از پروژه تریتا، به وبسایت https://trita.org مراجعه کنید.
اهداف کلیه پروژه تریتا
- افزایش ارتقای دانش پزشکی جامعه
- معرفی بیماریها و مقابله با آن
- معرفی انواع داروها
- آگاهی کاربران از وضعیت سلامت عمومی
- شناسایی داروهای نایاب موجود در داروخانهها
- مشاوره عمومی به کاربران به صورت هوشمند
- آزمایشگاه مجازی
- آمارگیری از بیماریها برای بررسی شیوع
- جمعآوری جدول بیماریها، وضعیت و آزمایشها
- مشاوره و تستهای روانشناسی هوشمند
فازهای شناسایی شده از دید فنی نیز به 4 بخش کلی تقسیم میشود که عبارت است از:
- طراحی یک سامانه مدیریتی کاربری (CMS)
- بارگیری اطلاعاتی انواع داروها، بیماریها و مباحث آموزشی، بانک اطلاعات پزشکی
- مشاوره هوشمند بر اساس سن، جنسیت و سابقه بیماری کاربر
- بررسی پیشرفته بیماری بر اساس دریافت اطلاعات کاربران (دریافت سیتیاسکنها، نوار مغزها و آزمایشهای کاربران)
تاریخچه تریتا
آغاز تاریخچه پزشکی در ایران در واقع از دورهای میباشد که پاتها در زادگاه نخستین خود در نزدیکی خوارزم زندگی میکردند و اولین پزشک آریایی تریتا یا (سریتا) نامیده شده که در واقع مانند اسکلپیوس برای یونانیان و آسکولاپیوس برای رومیان میباشد.
نوشتههای کتابهای مختلف زبان پهلوی نشان میدهند که «تریتا» در جراحی نیز دست داشته. تریتا از خواص دارویی گیاهان مختلف نیز آگاهی کامل داشته و به ویژه خود عصارهٔ آنها را تهیه میکرده است. همانگونه که در یسنای ۹ بند ۱۰ آمده است: «سومین ناموری که گیاه هئوما را فشرد و عصاره آن را مهیا ساخت تریتا از خاندان سام بود، همانکه صاحب دو پور دلیر یکی ارواخشیه و دیگری گرشاسب گردید.
تریتا را بیشتر بشناسید
نام این پزشک نه تنها در پزشکی ایران به جامانده است بلکه در منطقهِ هندوستان نیز نخستین پزشک آریایی شناخته شده و این نشان میدهد که وی هنگامی زندگی میکرده که آریاییان هند و ایران از هم جدانبودهاند. پس از تریتا درناحیهِ آریاویژ در مکانی به نام «ورایماکرت» یک پزشک آریایی به نام یما توانست گروهی از بیماران پوستی، استخوانی، دندانی و بسیاری از بیماران دیگر را از افراد سالم تشخیص دهد.
ساکنین این ناحیه جهت سلامتی خود از پرتوهای آفتاب بهره میگرفتند. در مینوخرد پرسش ۶۰ بند ۲ اشاره مینماید: ورایماکرت در ایران ویژ، ساخته یما است و هر آیین مردمان و ستوران و پرندگان در آنجا به خوبی زیسته و در آنجا از مردان و زنان هر چهل سال نسلی جدید و خانوادهای پدید آید و زندگانی آنها بسیار و ایشان را درد و رنج و بیماری کمتر است. ناگفته نماند نام یما نیز مانند تریتا در کتب هنود یادشده است.
مراجع
- https://trita.org/fa/about
- https://tikateam.com