
لینک چیست؟
اگر بخواهیم لینک را به لحاظ لغوی معنی کنیم باید بگوییم که لینک (LINK) یک کلمه انگلیسی است که در زبان فارسی به معنای پیوند میباشد و همانطور که از نام آن نیز معلوم است وظیفه پیوند دادن چند چیز را بر عهده دارد.
لینک در وبسایت به معنی یک عبارت یا تعدادی کلمات است که با کلیک کردن بر روی آنها میتوانید وارد یک وبسایت و یا صفحه دیگری بشوید و از مطالب آن صفحه که به مسئله مد نظر شما بیارتباط نیست بهره ببرید.
در حقیقت لینکها یا پیوندها به منزله آدرسی هستند که با دنبال کردنشان میتوانید اطلاعات بیشتری را در خصوص آنچه میخواهید کسب نمایید. این عبارات یا کلمات که پس از قرار گیری در محتوای آپلود شده در وبسایت معمولا به رنگ آبی در میآیند در حقیقت کدهای HTML هستند که به سادگی به شکل لینک در آمدهاند.
میزان اهمیت لینک دادن در وبسایتها
امروزه استفاده از لینکها برای وبسایتها از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه امروزه نه تنها کاربران بلکه حتی موتورهای جستجوی گوگل نیز برای جستجوی وبسایتها و رتبهبندی آنها از لینکها استفاده میکنند.
از آنجا که موتورهای جستجو نیز برای ارزیابی میزان اعتبار و قدرت سایتها بر لینکها تکیه میکنند پس وبسایتها باید بیش از پیش به لینکگذاری مطالب خود اهمیت بدهند. البته نه تنها تعداد لینکهای موجود در مطالب شما حائز اهمیت هستند بلکه اینکه تا چه حد سایر وبسایتها و به خصوص وبسایتهای معتبر، مطالب خود را به سایت شما لینک میکنند نیز برای گوگل و سئوی شما اهمیت دارد.
انواع لینکدهی در یک وبسایت
لینکها در وبسایت به دو دسته: لینکسازی داخلی و لینکسازی خارجی تقسیمبندی میشوند. در لینکسازی داخلی، لینک مورد نظر از یک مطلب یا صفحه به سایر صفحات همان سایت متصل میشود، به عنوان مثال صفحاتی مثل درباه ما، ارتباط با ما، صفحه نخست و ...
اما در لینکسازی خارجی (بک لینک)، یک سایت دیگر با استفاده از لینک، مطلب یا صفحه خود را به وبسایت شما پیوند میدهد. به عنوان مثال لینک یک خبر ثبت شده از یک وبسایت، در وبسایت شما قرار بگیرد و با کلیک کردن روی لینک مورد نظر، کاربر به وبسایت او هدایت شود.
نکات بسیار مهم در لینکدهی در وبسایت
البته نه تنها خود لینک، بلکه وبسایتی که به آن لینک داده میشود نیز حائز اهمیت است. به عبارت دیگر محتوای لینک و محتوای مطلب لینک داده شده باید با یکدیگر مرتبط باشند تا سئوی شما ارتقا یافته و در موتورهای جستجو از جمله گوگل جایگاه بالاتری داشته باشید، چراکه در غیر این صورت لینک شما به عنوان اسپم شناخته خواهد شد.
علاوه بر این، اعتبار سایتی که به آن لینک میدهید و اعتبار صفحه لینک شده نیز در سئوی سایت بسیار مهم است. فراتر از اینها شما باید به محلی که در آن لینک را قرار میدهید نیز توجه کنید. مثلا بهترین جایگاه برای قرار دادن لینک همان محیط محتوا است.
در نظر داشته باشید که بک لینک یا همان لینکهای خروجی یا لینک مطالب سایر وبسایتها به مطلب شما برای گوگل اهمیت بیشتری دارد، چرا که به گوگل نشان میدهد که مطلب شما یک مطلب مهم است به خصوص اگر سایتهای زیادی مطالبشان را به مطلب شما لینک کرده باشند. قطعا سئوی سایتتان بهبود خواهد یافت.
در کنار آن لینکهای داخلی نیز بیاهمیت نیستند چراکه با استفاده از آنها کاربران به راحتی میتوانند در میان صفحات وبسایت گردش کنند و به مطلب مورد نظر خود دست پیدا کنند.
مورد دیگری که باید در هنگام ایجاد لینک مد نظر داشته باشید این است که نباید آن را به صفحهای که دچار مشکل است پیوند بدهید و یا اینکه لینکتان غلط املایی داشته باشد چراکه همه اینها در سئوی سایت مد نظر قرار خواهند گرفت.
به خاطر داشته باشید که همواره اولین لینک، مهمترین لینک است. پس سعی کنید اولین لینکتان لینک مهمی باشد. علاوه بر این لینکگذاری با استفاده از HTML برای سئوی سایت بهتر از لینکگذاری با جاوا اسکریپت است.
با رعایت مواردی که در بالا ذکر شد قطعا میتوانید با بهرهگیری مناسب از لینکهای داخلی و خارجی، سئوی سایت خود را بهبود بخشیده و رتبهبندی خود را در گوگل ارتقا دهید.
مراجع
- https://seoyar.com/تفاوت-لینک-و-بک-لینک-و-تاثیر-آن-در-سئو-سا/
- http://faramouj.ir/مقالات/20440/تاثیر-بک-لینک-ها-بر-سئو-سایت
- https://radzad.com/blog/should-seos-care-about-internal-links
- https://bloging.ir/blogging-principles/پیوند-لینک-چیست/